Riportok, jóváhagyások zsebből

Felelős pénzügyi döntést hozni rövid idő alatt szinte lehetetlen. Vagy mégsem? Mi kell hozzá? Megoldható irodán kívül is? Meghozható egy döntés akár két találkozó között az autóban ülve? Már megszoktuk, hogy a mobilunkat egyre több mindenre használjuk. Ha fizethetünk vele egy üzletben, tájékozódunk a segítségével, vagy ételt rendelünk, akkor miért ne használhatnánk vállalati pénzügyek, döntéshozatalok meggyorsítására? Az okostelefon kéznél van és az egy koppintással elérhető riportok segítségével a döntéshozatali idő lerövidül, zsebből elérhetővé válik egy elérhető árú, felhőalapú ERP megoldással, melyet kifejezetten KKV-k részére fejlesztettek ki.


Adatokat digitálisan, döntéshozatalt emberi kreativitással

Egy pénzügyi döntés akkor lehet felelős és hosszú távon is sikeres, ha a megfelelő adatok alapján születik meg. Az adatok és azok vizuális elrendezése tehát kulcsfontosságú, digitális eszközök segítségével pedig egy koppintással elérhetővé válnak. Persze ehhez olyan felhőalapú megoldás szükséges, amely tudja a következőket:

  • asztali gépről, laptopról, tabletről és mobiltelefonról is elérhető,

  • átlátható, csak a legszükségesebb riportokat mutatja,

  • hatékony, a lehető legkevesebb koppintással teszi láthatóvá a szükséges adatokat,

  • QR kóddal telepíthető.

Ha a megfelelő adatokhoz, megfelelő idő alatt átlátható rendszerben jut hozzá a pénzügyi vezető, akkor marad tér a kreatív, megalapozott döntéshozatalra, mely nemcsak rövid idő alatt, de helyszíntől függetlenül is megvalósítható az okoseszközök segítségével.


Ha megszületett a döntés


Döntéshozatal után persze még nem dől hátra egyik pénzügyi vezető sem, sőt az okoseszközök a következő lépésben is megoldást tudnak nyújtani, azaz elindíthatók rajtuk keresztül a jóváhagyási folyamatok is. Mindemellett a rendszer egy beépített pénzügyi asszisztensként is szolgál, jelez, ha lejárt kintlévőségek vannak és a felszólítást is el tudja indítani, ha szükséges.


Digitálisan, a vállalat méretétől függetlenül

A vállalat mérete egy adott pont után egyre nagyobb kihívás elé állítja a pénzügyi vezetőket, hiszen egy holding esetében az egységes, konszolidációs riportok előállítása már sokszor nehéz ügy is lehet, azonban az SAP megoldásával ez is megugorható.


Megtudna többet is az SAP KKV-k számára is elérhető felhő megoldásáról, az SAP Business ByDesignról? Kérjen saját online bemutatót most!