top of page

Határidő, határidő, határidő...

A projektmenedzserek élete nem csak játék és mese, határidők kemény betartása és betartatása, priorizálás, erőforrás-menedzsment, súlyosbítva a pandémia miatt szükségessé vált és töretlen népszerűséggel bíró home office időszakokkal, váltott műszakban dolgozó csapatokkal. Bár sokszor egy excelben, whiteboardon vagy online felületen vezetett projektrekkerek besegítenek, azonban a projektmenedzser “meghosszabbított” kezének érdemes olyan rendszert választani, aminek segítségével teljes folyamatok lefedhetőek, nyomonkövethetők, mérhetőek függetlenül attól, hogy mennyire összetett az adott projekt - erre nyújt kiváló megoldást az SAP Business ByDesign.

  

Ha egy projekt kinövi magát...

Egy KKV életében a növekedési faktor mindig benne van a pakliba. Két, három év alatt szinte bármelyik cég képes akkora növekedési ugrásra, hogy az induláskor alkalmazott rendszerei megérjenek egy cserére. Kivéve akkor, ha már a kezdetek kezdetén olyan dinamikus, konfigurálható megoldásokat választ, amely növekedésre lett kitalálva, átalakítható, skálázható és idomul a cég fejlődési sebességéhez. Ha egy projekt elkezdi kinőni magát, nem feltétlen kell lecserélni hozzá a menedzsmentet segítő eszközöket, eleve érdemes olyat választani, amelyben ugyanúgy benne van a dinamizmus, mint a cég életében.


Valós időben lekövethető projektekA projektmenedzsment egyik talán legfontosabb alapja a nyomonkövethetőség, amelyen nem csak az egyes feladatok státuszát kell, hogy értsük, hanem komplex, ugyanakkor átlátható riportálás is megvalósítható legyen. Ehhez persze szükséges, hogy a projektmenedzser számára bárhol, bármikor, akár mobilon keresztül is megtekinthető legyen egy-egy munkafolyamat alakulása, könnyedén riportálható legyen valós időben. Ha döntéshozatalkor nincsenek napra, de méginkább percrekész riportok a projektek állásáról, akkor a növekedés is képes visszaesni ami a profiton is képes nyomot hagyni.


Tervezés előreTermészetesen minden folyamatban minél több automatizmust lehet elhelyezni, annál több emberi erőforrás szabadul fel és kap lehetőséget a kreatív gondolkodásra. Így van ez az SAP Business ByDesign rendszerével is, előre megtervezett folyamatok, lépések vihetőek be a rendszerbe határidőkkel, felelősökkel, mindezt figyelmeztetési rendszerrel kiegészítve.


Megtudna többet is az SAP KKV-k számára is elérhető felhő megoldásáról, az SAP Business ByDesignról? Kérjen saját online bemutatót most!

bottom of page